Ik heb alle waarschuwingen, toelichtingen e.d. op dit forum al gelezen. En ik heb nog steeds serieuze plannen om over een aantal maanden tot een jaar een eigen pizzeria te beginnen.
Er staat hier in de buurt een pandje te huur in een woonplaats met ca. 15.000 inwoners. Het pand is ca. 150 vierkante meter en is redelijk betaalbaar en staat op een goede lokatie. Hoewel ik verwacht dat dit wel verhuurd is tegen de tijd dat ik serieus ga beginnen, neem ik dit pand even als referentie.
Wat ik wil beginnen is simpel en (naar mijn idee bewezen): een pizzeria. Combinatie restaurant / afhaal / bezorg en naast pizza's alleen pasta's, voorverpakt ijs, simpele voorgerechten en drankjes.
Het pand dat ik op het oog heb ik volledig casco. Er moet dus nog een restaurant, keuken, muren, e.d. in worden gebouwd. Er heeft in het verleden een restaurant in dit pand gezeten dus ik ga er (voor het gemak) even vanuit dat ventilatiekanalen, gas, elektra e.d. aanwezig zijn. Er moeten nog wel de nodige muren worden geplaatst. Ik ben zelf redelijk handig en kan dus wel e.e.a. maken. Maar een ventilatiekanaal aanleggen, een leiding leggen of elektra gaat mij te ver.
Mijn eigen kapitaal is op dit moment ongeveer 30.000 euro waarvan ik max 25.000 euro wil gebruiken voor dit project. De rest zal ik dus bij moeten lenen.
Nou is het redelijk makkelijk op te zoeken wat een oven kost. En een gasstel. En een bord. En een pak deeg. Maar ik ben erg benieuwd of jullie een 'globale schatting' hebben wat het kost om zo'n restaurant op te zetten. Zou ik dan aan 25.000 genoeg hebben (denk het niet...), of ga je richting de 50.000? Of 100.000? Of 150.000? Zoals jullie zien heb ik echt geen flauw idee.
Als iemand een hele voorzichtige schatting zou kunnen maken.... heeel graag!!
We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.
J1000
J1000
Hallo collega ondernemers,
Ik heb alle waarschuwingen, toelichtingen e.d. op dit forum al gelezen. En ik heb nog steeds serieuze plannen om over een aantal maanden tot een jaar een eigen pizzeria te beginnen.
Er staat hier in de buurt een pandje te huur in een woonplaats met ca. 15.000 inwoners. Het pand is ca. 150 vierkante meter en is redelijk betaalbaar en staat op een goede lokatie. Hoewel ik verwacht dat dit wel verhuurd is tegen de tijd dat ik serieus ga beginnen, neem ik dit pand even als referentie.
Wat ik wil beginnen is simpel en (naar mijn idee bewezen): een pizzeria. Combinatie restaurant / afhaal / bezorg en naast pizza's alleen pasta's, voorverpakt ijs, simpele voorgerechten en drankjes.
Het pand dat ik op het oog heb ik volledig casco. Er moet dus nog een restaurant, keuken, muren, e.d. in worden gebouwd. Er heeft in het verleden een restaurant in dit pand gezeten dus ik ga er (voor het gemak) even vanuit dat ventilatiekanalen, gas, elektra e.d. aanwezig zijn. Er moeten nog wel de nodige muren worden geplaatst. Ik ben zelf redelijk handig en kan dus wel e.e.a. maken. Maar een ventilatiekanaal aanleggen, een leiding leggen of elektra gaat mij te ver.
Mijn eigen kapitaal is op dit moment ongeveer 30.000 euro waarvan ik max 25.000 euro wil gebruiken voor dit project. De rest zal ik dus bij moeten lenen.
Nou is het redelijk makkelijk op te zoeken wat een oven kost. En een gasstel. En een bord. En een pak deeg. Maar ik ben erg benieuwd of jullie een 'globale schatting' hebben wat het kost om zo'n restaurant op te zetten. Zou ik dan aan 25.000 genoeg hebben (denk het niet...), of ga je richting de 50.000? Of 100.000? Of 150.000? Zoals jullie zien heb ik echt geen flauw idee.
Als iemand een hele voorzichtige schatting zou kunnen maken.... heeel graag!!
Bedankt!
Link naar reactie
https://www.higherlevel.nl/forums/topic/31809-pizzeria-starten-wat-kost-zoiets-ongeveer/Delen op andere sites
Aanbevolen berichten
11 antwoorden op deze vraag