Digitale toegankelijkheid
-
Een groeiende groep Nederlanders heeft één of meerdere beperkingen. Denk aan mensen die blind, slechtziend, kleurenblind, doof, slechthorend, motorisch beperkt, zwakbegaafd, autistisch of laaggeletterd zijn.
Lees meer over "Wat is digitale toegankelijkheid?"
Problemen met toegankelijkheid melden
Wij willen dat iedereen Higherlevel.nl kan gebruiken. Kom je een pagina tegen die niet toegankelijk is? Of heb je vragen? Stuur een e-mail naar toegankelijkheid@rvo.nl.Wat is een toegankelijke website?
Een toegankelijke website is voor iedereen goed te gebruiken. Voor websites van de overheid gelden toegankelijkheidseisen. Dit staat in het tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid. Ook moeten overheidssites verantwoordelijkheid afleggen in een gepubliceerde toegankelijkheidsverklaring.Maatregelen toegankelijkheid
Wij zorgen voor een goede toegankelijkheid door diverse maatregelen binnen onze (dagelijkse) processen:- Toegankelijkheid is onderdeel van alle stappen in het ontwerp-, bouw- en redactieproces van onze website.
- Onafhankelijke deskundigen testen de website vaak op toegankelijkheid. Dat geldt voor functioneel-technische én redactieonderdelen. Problemen die we daarbij vinden, lossen wij op.
- Onze medewerkers blijven hun kennis over toegankelijkheid vergroten en zetten deze in als dat nodig is.